Logo Vanzuile nmode Logo Vanzuile nmode
 

17/10/2022

Je zomerjurk in het najaar dagen: wat draag je op een jurk?

De warme zomermaanden zijn voorbij en het wordt alweer een stuk kouder. De hoogste tijd om je kledingkast uit te gaan zoeken, toch hoeft het niet te betekenen dat je heel je zomergarderobe hoeft op te bergen. Je kunt namelijk bepaalde kledingstukken uit je zomergarderobe ook leuk combineren voor het najaar. De jurk is een perfect voorbeeld hiervan, meestal wordt dit kledingstuk op warme dagen gedragen. Maar dit is eigenlijk een item dat het hele jaar door gedragen kan worden. De jurk kan ideaal zijn om te dragen op een regenachtige herfstdag, het gaat erom op welke manier je de jurk combineert.

 

Combineer een trui over een jurk

Heb jij een kast volhangen met truien en wil je deze combineren met een jurkje? Dat kan prima! Het is erg makkelijk en het layeren van de items werkt ook nog eens goed tegen de kou. Kies een trui die in hetzelfde kleuren palette past als bij de jurk. Kleuren die goed bij elkaar passen zijn bijvoorbeeld oranje gecombineerd met rood en blauw gecombineerd met turquoise. Natuurlijk kun je ook je basic trui, zoals een witte, grijze of zwarte trui combineren. Een mooie witte trui die makkelijk kunt combineren met elke kleur jurk is de trui van Idano. Past een opvallende trui beter bij jou? Kies dan voor de trui van Antik Batik. Draag de door jou gekozen trui over de jurk heen, combineer het met een leuke opvallende riem van Leather Company of met een mooie basic riem van IRO. Een riem staat niet alleen leuk, maar accentueert ook mooi je figuur. Door de riem bij je taille te dragen en de trui vervolgens aan de voorkant onder de riem te stoppen.

 

Warm vest over een jurk

                           

Het is altijd fijn om laagjes te dragen, het houd je lekker warm en ziet er ook nog eens leuk eruit. Helemaal in de herfst, het kan buiten snel afkoelen terwijl het binnen lekker warm is, dan is het erg fijn als je een laagje uit kunt trekken. Een vest is een ideale oplossing als je geen fijne trui hebt die bij je jurk past. Denk hierbij aan een mooie zwarte wollen vest van American vintage. Een vest wat korte valt staat het mooiste bij een overslagjurk. Dit komt doordat je taille bij een overslag jurk worden accentueert, dit wil je natuurlijk graag blijven zien. Hou jij toch meer van lange vesten? Dan is het vest van Leo & Ugo misschien wel iets voor jou. Lange vesten kunnen het beste gecombineerd worden met een A-lijn jurk en een maxi jurk. Wil je hierbij jouw taille accenturen, draag dan jouw jurk en vest met een riem.  

 

Draag een blazer over een jurk

       

De trend van dit seizoen, een oversized blazer. Ze staan chique en kun je erg mooi combineren met een jurk om zo een stijlvolle, maar warme outfit te creëren. De blazer van Ganni is erg mooi te combineren een satijnen jurk, de ideale outfit om aan te trekken naar een verjaardag. Wil jij graag een jurk met een blazer aan trekken naar het kantoor? Kies dan voor een nette blazer van Modström. Een mooie blazer maakt een groot verschil op je look. Als je die nog niet in je garderobe hebt hangen is het zeker de moeite om er eentje aan te schaffen.