Logo Vanzuile nmode Logo Vanzuile nmode
 

Fred de la Bretoniere damesschoenen

( 12 artikelen )

De schoenen van Fred de la Bretonière zijn tijdloos, stoer, elegant en vrouwelijk. Ze zijn van hele hoge kwaliteit, de ontwerpen zijn klassiek maar zijn wel ontworpen naar de laatste mode trends.

Fred de la Bretoniere schoenen

Fred was zeer creatief en had veel interesse in techniek. Hij is naar de Kleinkunst Academie in Den Haag gegaan, die goed bij hem paste. Fred had erg veel met de vrouwelijkheid bij vrouwen, zijn grote passie, en wilde dit extra accentueren met zijn schoenen en tassen. In de zestige jaren is hij schoenen en tassen gaan ontwerpen die elke vrouw mooi vind en wilt dragen. In 1970 laat Fred zijn ontwerpen zien aan winkelketen De Bijenkorf. Zij vinden deze ontwerpen zo mooi dat er direct 600 tassen besteld worden bij Fred, die deze laat produceren door Amsterdamse krakers. Fred trekt door zijn manier van werken de interesse van de (internationale) pers en zo wordt hij een bekende tassen- en schoenenontwerper. In 1970 opent hij in Amsterdam zijn eerste winkel. In 1976 wordt hij tot de beste schoenen- en tassenontwerper van Nederland benoemt en worden zijn eerste ontwerpen zelfs opgenomen in de kunstcollectie bij meerdere musea. In 2004 ontstaat Shabbies Amsterdam, een schoenenlijn die tijdloos en ongedwongen is. In 2010 ontvangt Fred een award voor meesterschap van de Italiaanse schoenenindustrie en krijgt hij een onderscheiding van de beschermheiligen van de schoenen- en leerindustrie, de orde van Santi Crispino e Crispiano.

Fred de la Bretoniere sandalen

Er zijn twee merken: Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam. De collectie is mooi, vrouwelijk, klassiek, stoer en elegant. Er wordt meestal gebruik gemaakt van de allerbeste leer (plantaardig gelooid) dat soepel is maar ook stevig en sterk. Fred heeft allerlei modellen in zijn collectie zoals: ballerina's, veterschoenen, sneakers, sandalen, pumps, enkellaarzen, hoge laarzen, espadrilles en loafers. Maar ook heeft Fred de la Bretoniere accessoires zoals tassen, riemen, etuis etc. en alles van hoge kwaliteit.