//ONZE SHOP-IN-SHOPS: Merken bekijk onze merken

//Timerland herenschoenen

Timberland herenschoenen zijn schoenen die staan voor kwaliteit, vakmanschap, echtheid en comfort. Het is begonnen met de welbekende 'Yellow Boot' in 1973, een waterdichte lichtbruine lederen schoen. Door de techniek, injectie molding genoemd, worden de zolen met het bovendeel van leder zonder stiksel verbonden aan elkaar. Hierdoor ontstaat er een waterdichte constructie van de schoen.

Timberland schoenen

Het is allemaal in een klein schoenenbedrijf in Boston begonnen in 1918, waar de oprichter van Timberland Nathan Swartz begon als leerling en op die manier alle kneepjes van het vak leerde. In 1952 heeft Nathan Swartz de helft van Abington Shoe Company in Abington Massachusette gekocht en in 1955 kocht hij de andere helft en kwamen zijn zoons in het bedrijf te werken. De Timberland Company is ontstaan in 1978 uit de Amerikaanse Abington Shoe Company.

Timberland duurzame schoenen

Timberland maakt gebruik van materialen die duurzaam zijn en van zeer hoogwaardige kwaliteit. Dit is goed voor het milieu. Op deze manier help je de wereld een handje en heb je schoenen die het hele jaar te dragen zijn en tegen alle weersomstandigheden kunnen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten leder. Ook voor de binnenvoering worden er verschillende materialen gebruikt zoals leer, textiel en vacht.

Timberland modellen

Timberland schoenen zijn tijdloos en altijd en overal te dragen. Het past niet alleen bij stoere outfits maar ook bij klassieke stijlen zijn ze goed te combineren. Ze zijn in vele soorten te verkrijgen, bijvoorbeeld de leger look of dieren prints. Er modellen met spikes die in meerdere kleuren te koop zijn, schoenen die gevoerd zijn met bont, hoge modellen en modellen die omgeslagen kunnen worden. Er zijn stoere en sportieve veterschoenen, maar er zijn ook sneakers in de collectie te vinden. De schoenen hebben neutrale kleuren zoals bijvoorbeeld zwart, grijs en blauw. Hierdoor passen ze bij veel kleding stijlen en zijn makkelijk combineren. Maar er zijn ook stoere modellen in het groen en rood.