Logo Vanzuile nmode Logo Vanzuile nmode
 

10/11/2022

Kleding voor dames met brede schouders

Sommige werken zich ervoor in het zweet in de sportschool, en sommige hebben ze van nature: brede schouders! Ze geven een krachtige uitstraling en de meeste catwalkmoddelen hebben ze. Toch wil je ze misschien niet nog breder laten lijken dan ze al zijn. Wanneer je kleding zoekt bij een figuur met brede schouders is het belangrijk om te kijken naar het totale figuur. Het draait namelijk allemaal om belans te creeeren en het accentueren van de juiste punten. Dit kan gemakkelijk met een aantal slimme kledingtrucjes, hierdoor worden je sterke punten benadrukt en je zwakkere punten gecamoufleert. Van Zuilen Mode heeft de perfecte tips hoe je dit het beste kunt doen.

 

Topjes


Sommige kleding stukken kun je beter vermijden. Dit komt doordat deze items er ervoor zorgen dat je schouder extra benadrukt wordt. Een voorbeeld hiervan zijn de topjes met dunne bandjes waarbij je schouders niet worden bedekt, dit item laten je schouders nog forser lijken.

 

Kleuren


Er zijn meerdere manieren om brede schouders minder te laten opvallen, door de foccus op ander delen van je lichaam te leiden. Dit kun je op meerdere manieren doen, één van deze manieren is gebruik maken van kleuren. Kies voor een kleur dat opvalt, voor kleding onder de taille gebruik je een lichte of felle kleur en voor kleding boven de taille een donkere kleur.

 

Halslijn


Kijk altijd goed naar het soort halslijn dat een item heeft. Er zijn ook verschillende pasvormen die je schouders optisch minder breed laten lijken. Bovenkleding met een V-hals, bij voorkeur een dat smal en diep is, verlengt optisch het bovenlichaam. Hierdoor wordt de aandacht weg getrokken van de schouders. Je kunt het beste kiezen voor bovenkleding wat langer valt. Korte shirts of truitjes maken je schouders in verhouding snel breder. Een langere shirt of trui zorgt ervoor dat je schouders minder breed oogt.

 

Oversized


Kies voor items die net een maatje groter zijn dan nodig of items die oversized zijn. Je kunt ze op maat maken dor gebruik te maken van een riem bij je middel. Hierdoor wordt de bovenkant van je outfit met de onderkant in balans gebracht.