Logo Vanzuile nmode Logo Vanzuile nmode
 

07/10/2021

Colour report #1: GREEN

How to wear and eat your greens

Groen; de kleur van leven, vernieuwing, natuur en energie. Groen is één van de populaire modekleuren. Daar waar groen zich al geliefd heeft gemaakt in interieur, is de kleur in de modewereld nu ook niet meer weg te denken. Groen zorgt immers voor een rustgevende en ontspannen uitstraling.

Binnen de kleur groen zijn er talloze opties als het gaat om verschillende tinten: van donkergroen, smaragdgroen en olijfgroen naar legergroen, grijsgroen en grasgroen. Dit maakt het shoppen nóg makkelijker, want zo kan ook jij een item vinden in de tint die bij jou past.

Vooral olijfgroen en smaragdgroen zijn populaire kleuren. Bovendien is smaragdgroen een rijkelijke en feestelijke kleur en geeft je onmiddellijk een elegante en vrouwelijke uitstraling. 

Het mooie aan de kleur groen, is dat je deze met ontzettend veel andere kleuren kunt combineren. Maar met welke kleuren? En hoe draag je nou groene kleding? Wij vertellen je in deze blog op welke manier je de kleur groen kunt combineren. 

 

Groene kleding combineren

Je kunt de kleur groen met veel kleuren combineren. Groen past mooi bij Zwart, wit en grijs. Denk bijvoorbeeld aan een groene blouse of trui met een leren broek en sneakers. Maar ook met een denim jeans is de kleur groen goed te combineren. Naast de kleuren zwart wit en grijs is groen ook prima te combineren met de kleuren okergeel, bruin, roze, taupe, andere groentinten, rood, lichte kleuren en donkerekleuren. Bruintinten zijn bijvoorbeeld erg populair, maar ook roze is de kleur van dit seizoen.

 

Hoe draag je de kleur groen?

Een groen item is onmisbaar in jouw garderobe. Combineer een groene top met een tijdloze lichte denim en een paar toffe sneakers. Zo creëer je een perfecte everyday look! Aangezien er talloze tinten groen zijn, valt er genoeg te combineren. Ga bijvoorbeeld voor een grijsgroene broek in combinatie met een groene top. Ook een jurk in de verschillende groentinten is een fashion musthave! Is het wat kouder? Ga dan voor een dikke gebreide groene trui. Het zal je nog verbazen hoe goed de kleur groen jou zult staan ; )

 

Om je net wat meer te inspireren, staan hieronder een aantal verschillende outfits met de kleur groen op een rij. Van een grijsgroene kleur tot grasgroen en van een forest green tot een groene kleur met print. Welke outfit vind jij het leukst?


Outfit 1:  Top | Broek Sneakers   Outfit 2: Jurk |  Laarsjes   Outfit 3: Top Broek Sneakers  Outfit 4: Top Broek Loafers   Outfit 5: Jurk Instappers   Outfit 6: Jurk Sneakers