Logo Vanzuile nmode Logo Vanzuile nmode
 

31/03/2022

Stylegids

Hoe te dragen: donkerblauw

Iedereen heeft wel een donkerblauw item in de kast hangen, het is tenslotte een goede basiskleur. Het kan wel eens lastig lijken om donkerblauw te combineren, maar dat is het eigenlijk niet.

Met welke kleuren valt donkerblauw nu echt goed te combineren? Lees verder voor onze stylingtips!

 

Soft colors

Donkerblauw is op zich al een strikte kleur. Kleuren als zwart, bruin of indigo zullen deze kleur in haar schaduw brengen. Het is niet zo dat je deze dan meteen moet ontlopen. Je kunt deze kleuren prima combineren, maar speel dan met accessoires en prints.

Draag bij een donkerblauw bovenstuk met een zwarte broek eronder, bijvoorbeeld als vestje of jasje een print die bruine kleuren combineert. Een mooi sieraad mag ook hierbij dan ook zeker niet te ontbreken.

White  

Een van de meest voorkomende combinaties met blauw, is wit/off-white. Deze twee kleuren kunnen eigenlijk vrij worden gecombineerd. Deze kleurencombinatie hoeft ook niet altijd basic te zijn. Je kunt de look elegant maken, maar ook hedendaags.

Een mooie witte blouse of trui ziet er goed uit met een donkerblauwe broek. Maar ook andersom, een witte broek met een donkerblauwe top is een mooie combinatie. Pimp de outfit op met een riem of een sieraad!

Pink lady

Een kleur als roze kan een outfit helemaal transformeren. Roze neemt het terughoudende van blauw weg. Het maakt de look in de winter wat speelser en jou donkerblauwe items hoeven ‘s zomers zeker niet in de kast te verdwijnen.

Bright and colorful

Met het combineren van donkerblauw hoef je ook zeker niet weg te blijven van opvallende kleuren. Zo zijn geel en oranje een goede optie. Geel maakt de look opvallend en helder en oranje geeft het ook meer vrouwelijkheid en warmte.

From simple to chic

Ook zijn opvallende kleuren erg leuk te combineren met een donkerblauw jurkje. Je kunt hierbij goed spelen met verschillende kleuren schoenen en accessoires. Zo geef je een basic item, een kleurrijke touch.

Blue with… blue!

Je kunt kleur met andere tinten van die kleur combineren. De combinatie van lichtblauw en donkerblauw geeft een stoere, maar ook zachte look. Met een gezellige blauwe tas en een opvallende schoen eronder is je look helemaal compleet!