Logo Vanzuile nmode Logo Vanzuile nmode
 

07/10/2021

Style guide: LAYERING

In nederland is het de ene keer heel warm en de andere keer weer heel koud. Net zoals afgelopen weken gingen we van een zonnige dag met 23 graden, naar een sneeuwachtige dag met 5 graden. En dit allemaal in dezelfde week!  Hoewel we hoopten dat het langzaamaan wat lekkerder weer zou worden, moeten we er toch echt aan toe geven dat dit nog niet helemaal het geval is. Het weer is op dit moment zo wisselvallig dat het 's ochtends fris aan voelt, maar het 's middags toch best aangenaam kan zijn in de zon. De juiste kleding is daarom ook erg belangrijk. Want hoe zorg je er nou voor dat je outfit zo in elkaar zit dat je niet zwetend óf verkleumend de dag door hoeft. Het antwoord hierop is simpel: layer, layers and layering. 

Layering, oftewel een laagjeslook is niet alleen ideaal voor wisselvallig weer, maar zorgt er ook voor dat jij er modieus en stijlvol uit ziet. Het is de perfecte trend voor het tussenseizoen, maar kan eigenlijk gewoon het hele jaar door gedragen worden. Een ander voordeel van de laagjeslook is dat je ook je favoriete items uit je zomergarderobe, of lentegarderobe gewoon kunt dragen door ze in laagjes te combineren. Je kunt dus perfect je lange jurk, t-shirt of blouse in een laagjeslook dragen. Tijd om de laagjes uit de kast te halen! 


De perfecte layer van dit moment is natuurlijk een trui of spencer over een oversized blouse. De spencer is een trend die iedereen - van jong tot oud - goed staat. Dit omdat de mouwloze trui gemakkelijk te combineren is. Door de casual en oversized pasvorm staat de spencer goed bij ieder lichaamstype. En word het nou warm? Dan trek je de trui toch gewoon uit? Door een oversized basic blouse toe te voegen zie je er nog steeds modieus uit.

 

 

Spencer Blouse | Broek Schoenen 

 

 

Heb je je zomerse jurkje al gekocht omdat je dacht hem binnenkort aan te kunnen, maar is het toch nog te koud? Warme, wollen vesten zijn de ideale oplossing om over een jurkje te dragen. Je kunt je favoriete jurkje dus eindelijk uit de kast pakken, want door de jurk te combineren met een vest kun je hem gewoon aan! 

 

 

Jurk | Vest



Deze klassieke layer is natuurlijk niet te missen: de oversized blazer. Door een blazer te combineren met een mooie blouse, blijft het een stijlvolle outfit, ook wanneer je de blazer uit doet. Een oversized jas bij de hand, en je bent voorbereid op elk weertype.

 

 

Blazer | Blouse | Broek | Riem | Pumps