Logo Vanzuile nmode Logo Vanzuile nmode
 

02/03/2023

Dit zijn de 5 belangrijkste modekleuren voor de zomer van 2023

Vurig rood, hemelsblauw of juist kanariegeel? Met deze modekleuren gaat u de show stelen.

Bekijk hier alle modekleuren die we veel gaan zien in het voorjaar van 2023.

Na de kou van afgelopen winter komen de eerste warme zonnenstralen tevoorschijn en daar hoort natuurlijk een aangepaste garderobe bij met de mooiste materialen en kleuren. Kortom; kom maar op met de zomeroutfits. Er zijn deze zomer 5 modekleuren die eruit springen in het modebeeld en deze kleuren kunnen niet weggelaten worden uit uw kledingkast. Gelukkig zit er voor iedereen een kleur bij! van felle kleuren tot neutrale en zachte tinten, iedereen kan deze zomer uitblinken in deze nieuwe trendkleuren.

Dit is onze take op de trendy kleuren van dit seizoen!

 

Modekleur: Vurig rood

We beginnen krachtig: vurig rood! Deze kleur is helemaal van nu en de outfits zijn van top tot teen fiery red! Deze kleur staat voor energie en kracht. Gehuld in rood straalt u zelfverzekerheid uit.

Het prachtige merk NATAN is koploper van prachtige kleuren, stijlvolle silhouetten en monochrome looks. Zo ook deze zomer de modekleur rood. De prachtige wijde pantalons en asymmetrische tops zijn vrouwelijk en de materialen zijn soepel en zwierig. 

Modekleur: Mokka bruin

Mokka bruin, macchiato, café mocca: wat ons betreft komt het allemaal op hetzelfde neer. Het is een tint donkerder dan beige en de kleur staat eigenlijk overal goed bij. Je kan het combineren met een neutrale outfit, maar ook met fellere tinten zoals feloranje, rood en blauw!

 

Modekleur: Tangerine oranje

Tangerine oranje is een veelbelovende modekleur die steeds meer in opkomst is. Deze vrolijke en energieke kleur is veel te vinden in de nieuwe collectie van Marc Cain. Het is een gewaagde kleur die je niet snel over het hoofd ziet.

Vooral opvallend zijn de tangerine oranje jurken, die perfect zijn voor een zonnige dag. Bijvoorbeeld deze prachtige oranje overhemdjurk van Marc Cain, met mooie plooien en raglanmouwen met brede manchetten. Voor een meer casual look is deze tangerine oranje blouse van Forte Forte perfect, met zijn royale pofmouwen en oversized pasvorm.

Als een volledig oranje outfit te gewaagd voor je is, kun je ook kiezen voor een oranje accessoire om je look op te fleuren. Denk bijvoorbeeld aan een tangerine oranje tas, zoals deze van Marc Cain.

Modekleur: Blauw, blauw en nog meer blauw

Blauw is altijd een populaire modekleur geweest en zal ook blijven voor de zomer van 2023. Er zijn veel verschillende tinten blauw om uit te kiezen, van lichtblauw tot donkerblauw. Deze modekleur kan op veel verschillende manieren gedragen worden.

Vooral opvallend zijn de blauwe jeans, die altijd trendy blijven. De merken Lois, Closed en Cambio hebben dit seizoen weer prachtige denim broeken in hun collectie.

Maar blauw is niet alleen geschikt voor casual looks. Ook voor een chique avondje uit kun je kiezen voor een blauwe jurk, zoals de elegante donkerblauwe jurk van Luisa Cerano. Of ga voor een denim jumpsuit, zoals de mooie denim jumpsuit van Elisabetta Franchi, voor een stijlvolle en zakelijke uitstraling.

Modekleur: Kanariegeel

Kanariegeel is een vrolijke kleur die perfect is voor de zomer. Een geweldige manier om Kanariegel te dragen is door het te combineren met neutrale kleuren zoals wit of beige. Dit is een zacht, maar toch stijlvolle look die ideaal is voor zomerse dagen. Een mooie jurk, blouse of accessoire in deze kleur zal zeker de aandacht trekken.

Enkele merken die deze kleur hebben toegevoegd aan hun collecties zijn Luisa Cerano en Marc Cain. Een kledingstuk dat zeker opvalt in deze kleur is een kanariegele pantalon. Marc Cain heeft bijvoorbeeld een prachtige pantalon in kanariegeel met een blauweregenprint